RSRV Rosé Foujita je směs šesti terroirů Grand Cru, spojující Pinot Noir od Verzenay, Aÿ a Bouzy a Chardonnay od Cramant a Avize. Do směsi se přidává červené víno z Ambonnay, další vesnice Grand Cru, které propůjčuje plnost a intenzitu na patře, stejně jako aroma červeného a černého ovoce.
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno
- z 85-let starých vinic z oblasti Valderramiro
- sbírá se poze 2,5 tuny z hektaru
- produkce je do 7000 lahví za rok
- maceruje se 18 měsíců v novém francouzském sudu
- intenzivní a opulentní vůně tmavého ovoce, markantní mineralita v souladu s kouřovým aroma jemného dubu
- komplexní víno s dlouhou persistencí
- má plné tělo, nadprůměrný tanin, suché, s vůní dubu a tabáku, borůvek a povidel.
Itálie (vinařství Girlan, oblast Alto Adige)
- suché, červené víno
- barva: intenzivní rubínově červená,
- vůně: zralého ovoce, třešně a višně, lesní plody, maliny a lehké marcipánové tóny
- chuť: elegantní a rafinovaný, velmi pronikavý, s dobrou kyselostí a kořením
- víno má jemné a vyvážené třísloviny
- zraje 20 měsíců v dubových sudech a poté ještě 18 měsíců v láhvi
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno z vinice Sanchomartín a vince Pesquera de Duero
- víno z těchto lokalit je již samo o osobě s vyšším obsahem tanninu a markantní kyselinku
- víno má intenzivní červenou barvu, komplexní a elegantní aroma, od tónů květin až po vůni likéru
- je bohaté víno plného těla s vůní čokolády, vanilky, tmavého ovoce, s nádechem balzamica s likérovým závěrem
- víno zraje 18 měsíců v nových barikových sudech
- produkce je do 3000 lahví ročně
Vinařský rok 2013 se ukázal být vítaným návratem ke slavné minulosti pozdních sběrů. Po chladné a vlhké zimě přišlo ponuré jaro, poměrně chladné a mimořádně deštivé. Následovalo však horké a suché léto, které se obzvláště příznivě podepsalo na kvalitě hroznů.
Jemný buket je hmatatelný, s nádechem bílých květů a nektarových meruněk, po nichž následuje svěžest rebarbory, máty a bílého pepře. Po otevření víno rychle ožívá a doslova exploduje přívalem šumivosti. Závěr s decentními tóny zázvoru, tabáku a toastů.