Vinařství Ribusieri
Farma Ribusieri se nachází v Montecucco v obci Cinigiano, jen pár kroků od nádherné oblasti Monte Amiata. Přítomnost Monte Amiata vytváří příznivé klimatické podmínky pro pěstování vinné révy a oliv v kopcích, které se svažují dolů k údolí Ombrone, stejně jako hora sama o sobě je ideálním terénem pro další produkty: kaštany, pecorino, bílé hovězí maso, med, lanýže , houby, šafrán, slaná sušenka, salám a klobása z divočáků. Výrobní oblast se nachází v provincii Grosseto, v oblasti zvláště vhodné pro výrobu jakostních vín, včetně obcí Cinigiano, Campagnatico, Civitella Paganico a části obcí Castel del Piano, Arcidosso, Seggiano a Roccalbegna. Vinařský kontext je mimořádně kvalifikovaný: tato oblast je ve skutečnosti obklopena prestižními označeními, jako jsou Brunello di Montalcino, Morellino di Scansano, S. Antimo a Monteregio di MassaMarittima.
Vinařství RIBUSIERI je dnes důležitou součástí ve velké vinařské tradici toskánské Maremmy. Společnost do své výroby začleňuje inovativní zemědělské techniky a do výroby produktů Sangiovese a Vermentino integruje své vlastní charakteristické ekologicky udržitelné metody. V obci Montecucco, kde má vinařská tradice dávné kořeny.
Itálie (vinařství Ribuiseri, vinařská oblast Toskánsko)
Vinice Doc Montecucco Vermentino byla vysazena v roce 2006 na jílovité hlíně obrácené k jihozápadu ve výšce 160 metrů nad mořem. Způsob pěstování: jeho vinice má asi 5 000 rostlin na hektar a pěstuje se pomocí révy prořezávané guyotem s množstvím pupenů v rozmezí od 8 do 10 na rostlinu.
Sklizeň: obvykle nastává v 1. nebo 2. zářijovém týdnu, kdy se dosáhne předem stanovených kvalit pro tento druh vína. Hrozny se sklízejí přísně ručně.
- víno má bledě žlutou barvu se zelenkavými odstíny
- vůně odhaluje svěží květinové tóny a exotické ovoce
- má příjemnou svěží chuť, která je jemná a vytrvalá
Itálie (vinařství Ribusieri, vinařská oblast Toskánsko)
Doc Montecucco Rosso DOC
Vinice byla vysazena v roce 2006 na kamenité jílovité hlíně obrácené k jihozápadu ve výšce 160 metrů nad mořem. Tato vinice má asi 5 000 rostlin na hektar a pěstuje se na vinicích s nízkým prořezáváním kordonů, jejichž množství je od 8 do 10 na rostlinu.
Sklizeň se koná koncem září a provádí se ručně pečlivým výběrem hroznů.
- sytě rubínově červená barva, kytice odhaluje svěží květinové tóny a zralé červené plody
- na patře cítíme svěžest a dobrou strukturu, je hladké a silné
Sangiovese Maremma Toscana DOC
Vinice byla vysazena v roce 2009 na jílovité hlinité půdě obrácené k jihozápadu, 160 metrů nad mořem. Tato vinice má asi 5 000 vinic na hektar a pěstuje se pomocí vinic s nízkým prořezáváním kordonů s množstvím pupenů v rozmezí od 6 do 8 na rostlinu.
Sklizeň Sangiovese se obvykle koná koncem září a provádí se pečlivým výběrem hroznů, které se poté přepravují do vinařství v bednách. Sklizeň Cabernet Sauvignon a Petit Verdot je v polovině října.
- sytě rubínově červená barva s fialovými odstíny, buket odhaluje červené a černé plody, eukalyptus a náznaky vanilky
- podle chuti je svěží, voňavé a trvanlivé