Vinařství Karl Mayr
Bývalé vinařství Tegernseer Klosterhof je ve vlastnictví rodiny Mayrů od roku 1771, a je tedy jedním z nejstarších v celém Wachau. Jedinečné mikroklima ve Wachau umožňuje vinifikovat vína se speciální chutí a charakterem. Aktivity ve vinici charakterizují ekologické aspekty, udržitelnost a zachování typické přírodní krásy Wachau. Vinice proto stěží umožňují strojové zpracování. Většina prací ve vinicích a sklizeň se provádějí ručně.
Od roku 1989 je vinařství členem sdružení „Vinea Wachau Nobilis Districtus“, které si dalo za cíl sloužit kultuře vína ve Wachau a výhradně prodávat víno z Wachau.
Díky dlouhé historii vinařství je vinný sklípek starý přibližně 700 let. Díky speciální konstrukci a hloubce sklepa je zde stálá teplota a optimální vlhkost, která nezávisí na ročním období a počasí. Vína se stále vyrábí a skladují v tomto sklepě. K tomu se stále používají velké a tradiční dřevěné sudy (zejména pro Veltlínské zelené), ale také moderní nerezové nádrže a barikové sudy.