Vinařství Comelli
Rodina Comelli a všichni jejich spolupracovníci sdílejí jednoduchý model života: úctu k zemi a tradicím, odvahu inovovat a zásadní přesvědčení, že hledání kvality je konečným cílem práce člověka.
Model pro život, který je nadšením pro vlastní úsilí, pro produkty, které jsou plodem této práce, a pro budoucnost.
Model života, který vyžaduje dlouhodobou vizi, neustálý podnět k zlepšování.
Pro Paolina Comelliho bylo v podnikání důležité dodržovat jedno důležité pravidlo a bylo to jednoduché: země nikdy nezradí. S tímto přesvědčením, v roce 1946, kdy lidé odcházeli z venkova do města, kde bylo mnoho příležitostí, začal Paolino získávat opuštěné vinice v kopcích Colloredo di Soffumbergo, ve kterých vnímal velký potenciál. Comelli se podařilo předat svou lásku k těmto kopcům svému synovi Pierluigimu. Od roku 1988 až dodnes pokračuje Pierluigi v modernizaci vinných sklepů a vinice. Dnes tradice pokračuje. Filippo a Nicola, vnuci Paolina, jdou ve stopách vytvořených jejich dědečkem.
Vinice Comelli se rozkládají na 12 hektarech v zóně Denominazione di Origine Controllata oblasti "Friuli Colli Orientali" v městečku Colloredo di Soffumbergo. Vinice zasazené v kopcích obklopujících rodinné podnikání jsou vystaveny pozitivním atmosférickým účinkům Jaderského moře na jih a jsou chráněny Prealpi Giulie na severu. Specifické mikroklima oblasti, větrané a suché, je charakterizováno zvýrazněným rozsahem denních a nočních teplot, nezbytných pro získání neobvyklého konečného produktu. Terroir - vyrobený z hornin marnosoarenacea eocénního původu - je bohatý na křídu, draslík, diskrétní množství fosforu a hořčíku a je ideální pro kultivaci svahu.
Itálie (vinařství Comelli, oblast Friuli)
- suché, bílé víno
- víno má plné tělo, podporované lehkou kyselinkou
- chuť po zralém plodu meruňky a broskve s elegantním závěrem
- hrozny jsou umístěny v nádržích z nerezové oceli po dobu 24 hodin při nízké teplotě před jemným rozdrcením. Po rozdrcení se pak podrobí dekantaci po dobu 8-12 hodin, po které začíná fermentace při kontrolované teplotě (16-18 ° C). Část vína Malvasie je ve francouzském sudu po dobu 6 měsíců.