Vinařství Cepa 21
Téměř před 20 lety zahájili José Moro a sourozenci, třetí generace rodinného vinného sklepa Emilio Moro, ambiciózní projekt, který by v Ribera del Duero postavil základ moderního vinařství. Původním cílem Cepa 21 bylo vyrábět s použitím hroznů Tempranillo jako hlavní ingredience vína založená na vinařské tradici a vlastním terroiru regionu, ale podle moderních nových trendů. Celkově vzato, čistá plemena pro spotřebitele od 21. století. Projekt Cepa 21 má za MISI oslovení srdcí lidí prostřednictvím jedinečných zážitků, vín, která zanechávají své dědictví a proaktivních a optimistických spolupracovníků zavázaných k naší vizi a udržitelnosti planety. Naše VIZE je šířit štěstí vínem a magickým vesmírem, který jej obklopuje. «Pokud máte rádi víno, víte o víně»
Naše pracovní filozofie je založena na čtyřech základních HODNOTÁCH:
- Štěstí: jsme vinařství, které se usmívá a chce šířit štěstí lidem; existujeme, abychom rozjasnili život ostatním.
- Kreativita: usilujeme o vytváření různých zážitků a vín.
- Dynamika: jsme vinařství plné proaktivních lidí, v neustálém pohybu a hledání nových nápadů.
- Závazek: jsme oddáni naší vizi a planetě. Cepa 21 je postoj, který se odráží v naší touze zlepšovat se, v naší neshodě, v naší snaze o dokonalost ve všem, co děláme, což nás vede k testování našich vlastních limitů a schopností, abychom vždy vydali maximum.
Španělsko, (vinařství Cepa 21, oblast Ribera del Duero)
- víno s kořeny zasazenými do nejautentičtější vinařské tradice Ribera del Duero, ale s inovativním posláním. Vyrobeno z hroznů z ideální enklávy, kde se vystavení, podnebí a půda spojují a vytvářejí odrůdu Tempranillo vynikající kvality
- tmavě třešňově červená barva s rubínovými okraji, toto víno je na nose intenzivní a ovocné, se svěžestí ročníku, ale se složitostí a elegancí značky. Je jemný a strukturovaný v ústech a znovu připomíná zralé černé plody. Dochuť je dlouhá a vytrvalá
- Půda: vápno-jílovitá-kamenitá
Španělsko, (vinařství Cepa 21, vinařská oblast Ribera del Duero)
- Malabrigo je název pro nejtypičtější vinici. Charakteristiky ploch jsou její jílovité a pískovcovité půdy a extrémní klimatické podmínky s významnými teplotními výkyvy mezi dnem a nocí. Všechny tyto aspekty dávají konceptu terroir velký význam, který mu pomáhá dosáhnout mimořádných úrovní a dává mu charakter
- Intenzivní třešňově červená barva velmi charakteristická pro toto víno. Sklizeň roku 2014 je plným vyjádřením intenzivních vůní, skvělé osobnosti a jemných tónů. Vlastnosti Tempranillo, které jsou z tohoto terroiru vyjádřeny tak zvláštním způsobem, opět splňují očekávání vinařství. Na patře lze ocenit jeho plnost a dobře strukturované zralé taniny s dlouhým závěrem
- Půda: hlína - hlinitá - písek