Toscana
Srdcem italského vinohradnictví je právě tato oblast a s regionem Piemont tvoří podstatné základy, na nichž je postavena reputace italských vín. Vinice zde na kopcích mají příhodné přírodní podmínky. Domov zde mají také nové vlny talentovaných vinařů. Průkopníkem renesance toskánských vín je 600 let starý rod z Florencie. Včele tohoto rodu nyní je Piero Antinori. Toho následovala dlouhá řada předních toskánských vinařství a tato nová vlna se přehnala celou oblastí, počínaje Chianti a konče Maremmou. Právě Chianti je nejznámější vinařskou oblastí Toskánska.
Itálie (vinařství Ribuiseri, vinařská oblast Toskánsko)
Vinice Doc Montecucco Vermentino byla vysazena v roce 2006 na jílovité hlíně obrácené k jihozápadu ve výšce 160 metrů nad mořem. Způsob pěstování: jeho vinice má asi 5 000 rostlin na hektar a pěstuje se pomocí révy prořezávané guyotem s množstvím pupenů v rozmezí od 8 do 10 na rostlinu.
Sklizeň: obvykle nastává v 1. nebo 2. zářijovém týdnu, kdy se dosáhne předem stanovených kvalit pro tento druh vína. Hrozny se sklízejí přísně ručně.
- víno má bledě žlutou barvu se zelenkavými odstíny
- vůně odhaluje svěží květinové tóny a exotické ovoce
- má příjemnou svěží chuť, která je jemná a vytrvalá
Itálie (vinařství Ribusieri, vinařská oblast Toskánsko)
Doc Montecucco Rosso DOC
Vinice byla vysazena v roce 2006 na kamenité jílovité hlíně obrácené k jihozápadu ve výšce 160 metrů nad mořem. Tato vinice má asi 5 000 rostlin na hektar a pěstuje se na vinicích s nízkým prořezáváním kordonů, jejichž množství je od 8 do 10 na rostlinu.
Sklizeň se koná koncem září a provádí se ručně pečlivým výběrem hroznů.
- sytě rubínově červená barva, kytice odhaluje svěží květinové tóny a zralé červené plody
- na patře cítíme svěžest a dobrou strukturu, je hladké a silné
Sangiovese Maremma Toscana DOC
Vinice byla vysazena v roce 2009 na jílovité hlinité půdě obrácené k jihozápadu, 160 metrů nad mořem. Tato vinice má asi 5 000 vinic na hektar a pěstuje se pomocí vinic s nízkým prořezáváním kordonů s množstvím pupenů v rozmezí od 6 do 8 na rostlinu.
Sklizeň Sangiovese se obvykle koná koncem září a provádí se pečlivým výběrem hroznů, které se poté přepravují do vinařství v bednách. Sklizeň Cabernet Sauvignon a Petit Verdot je v polovině října.
- sytě rubínově červená barva s fialovými odstíny, buket odhaluje červené a černé plody, eukalyptus a náznaky vanilky
- podle chuti je svěží, voňavé a trvanlivé
Itálie (vinařská oblast Toskánsko, vinařství Pinino)
- vedle Brunella stojí jeho mladší verze v ikonickém oranžovém štítku PININO. PININO’S Rosso, který je o něco lehčí než jeho starší, je přístupnější a zároveň plný temperamentu
- spousta zralého ovoce, malinového a třešňového charakteru. Plné, sametové třísloviny, krásná struktura a dlouhá povrchová úprava
- pěkné aroma ostružin a malin přechází do celého těla, s jemnými taniny, elegantní a kulaté
Itálie (vinařství Alberto Ravazzi, oblast Super Toscana)
- červené, suché víno z oblasti San Casciano dei Bagni, Siena
- víno zraje 36 měsíců v dubovém sudu
- víno má intenzivní rubínovou barvu, na okraji mírně granátová
- komplexním aroma s kořenitými tóny s převahou skořice a vanilky
- harmonické víno, plné chuti
Itálie (vinařství Alberto Ravazzi, oblast Super Toscana)
- červené, suché víno z oblasti San Casciano dei Bagni
- víno je 36 měsíců v dubovém sudu
- víno je temně rubínové s kořenitými tóny skořice a vanilky
- víno je plné chuti, harmonické a hřejivé
- v ústech má víno chuť elegantního taninu