Suchá vína, Strana 5
Itálie (vinařství Comelli, oblast Friuli)
- suché, bílé víno
- víno má plné tělo, podporované lehkou kyselinkou
- chuť po zralém plodu meruňky a broskve s elegantním závěrem
- hrozny jsou umístěny v nádržích z nerezové oceli po dobu 24 hodin při nízké teplotě před jemným rozdrcením. Po rozdrcení se pak podrobí dekantaci po dobu 8-12 hodin, po které začíná fermentace při kontrolované teplotě (16-18 ° C). Část vína Malvasie je ve francouzském sudu po dobu 6 měsíců.
Německo (vinařství Dr. von Bassermann Jordan, oblast Pfalz)
- Ryzlink byl naplněn v únoru. Do té doby bylo víno ponecháno na kalích, aby mu dodalo více těla a extraktu.
- Na nose cítíme ananas, broskev, jablko a trochu bylinného koření. Na patře je víno typickým Deidesheimerem, nóbl s poutavou kyselost
Německo (vinařství Oberhofer, oblast Pfalz)
- Gewürztraminer je tradiční, aromatická oblíbená německá odrůda
- vůně exotického koření a bylinek
- je žluto zlatavé barvy, jiskrné s hezkou kyselinkou
- díky své kořenitosti a dlouhé dochuti se jako jedno z mála vín se hodí ke kořeněným jídlům
Německo (vinařství Julia Schittler, oblast Rheinhessen)
- Julia Schittler při 200. výročí Rheinhessenu vytvořila tento Sylvanera 200
- Víno A T T R I B U T pochází z lokality Z O R N H E I M E R G U L D E N M O R G E N - centrálně umístěná stará vinice z konce 30. let s hlubokými kořeny.
- Tento Sylvaner má kouřovou nótu, aroma zralé plody a komplexní mineralita.
- Mimořádné, osobité a Juliino oblíbené víno.
Německo (Vinařství Hain, oblast Piesporter Mosel)
- přestože má víno větší obsah cukru, je zde patrná kyselinka, výrazná mineralita, která se projevuje hlavně u starších ročníků s lehkými tóny petroleje
- zlatavá barva
- dlouhá dochuť s pěkným závěrem
- charakteristická vyváženost kyseliny, cukru a minerálů
- víno je velmi elegantní díky své vyváženosti cukru a kyseliny
Německo (vinařství Julia Schittler, oblast Rheinhessen)
"Zaklínač minerálů – víno, které o svých slaných tajemstvích vypráví svůdným broskvovým šepotem."
- Hrozny pocházejí z S E L Z E N E R G O T T E S G A R T E N, malého, strmého svahu s polohou na okraji Zornheimer Berg. Zde půdu tvoří převážně vápno, které dodává vínu minerální napětí. Spontánně zraje ve velkých dřevěných sudech s dobou kvašení alespoň šest měsíců.
Itálie (vinařství Ribusieri, vinařská oblast Toskánsko)
Doc Montecucco Rosso DOC
Vinice byla vysazena v roce 2006 na kamenité jílovité hlíně obrácené k jihozápadu ve výšce 160 metrů nad mořem. Tato vinice má asi 5 000 rostlin na hektar a pěstuje se na vinicích s nízkým prořezáváním kordonů, jejichž množství je od 8 do 10 na rostlinu.
Sklizeň se koná koncem září a provádí se ručně pečlivým výběrem hroznů.
- sytě rubínově červená barva, kytice odhaluje svěží květinové tóny a zralé červené plody
- na patře cítíme svěžest a dobrou strukturu, je hladké a silné