Ribera el Duero
Španělsko, (vinařství Cepa 21, oblast Ribera del Duero)
- víno s kořeny zasazenými do nejautentičtější vinařské tradice Ribera del Duero, ale s inovativním posláním. Vyrobeno z hroznů z ideální enklávy, kde se vystavení, podnebí a půda spojují a vytvářejí odrůdu Tempranillo vynikající kvality
- tmavě třešňově červená barva s rubínovými okraji, toto víno je na nose intenzivní a ovocné, se svěžestí ročníku, ale se složitostí a elegancí značky. Je jemný a strukturovaný v ústech a znovu připomíná zralé černé plody. Dochuť je dlouhá a vytrvalá
- Půda: vápno-jílovitá-kamenitá
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno z vinice Rendeja, které se vyrábí od roku 1938
- je středně plného těla, suché, s vyšším obsahem taninu a kyselin
- víno zrálo v sudu z amerického dubu po dobu 12 měsíců
- ve víně můžeme rozeznat tabáku a tmavého ovoce
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno,
- produkuje se od roku 1972 z vinice Pesquera de Duero
- výběrem z hroznů na keřích od stáří 25 – 75 let
- barva tmavých třešní, intenzivní vůně, džemu, tmavého ovoce až likéru
- je výraznější, plnějšího těla, s chutí vanilky a tmavé čokolády
- víno zraje 14 měsíců ve francouzském sudu
Španělsko, (vinařství Cepa 21, vinařská oblast Ribera del Duero)
- Malabrigo je název pro nejtypičtější vinici. Charakteristiky ploch jsou její jílovité a pískovcovité půdy a extrémní klimatické podmínky s významnými teplotními výkyvy mezi dnem a nocí. Všechny tyto aspekty dávají konceptu terroir velký význam, který mu pomáhá dosáhnout mimořádných úrovní a dává mu charakter
- Intenzivní třešňově červená barva velmi charakteristická pro toto víno. Sklizeň roku 2014 je plným vyjádřením intenzivních vůní, skvělé osobnosti a jemných tónů. Vlastnosti Tempranillo, které jsou z tohoto terroiru vyjádřeny tak zvláštním způsobem, opět splňují očekávání vinařství. Na patře lze ocenit jeho plnost a dobře strukturované zralé taniny s dlouhým závěrem
- Půda: hlína - hlinitá - písek
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno
- z 85-let starých vinic z oblasti Valderramiro
- sbírá se poze 2,5 tuny z hektaru
- produkce je do 7000 lahví za rok
- maceruje se 18 měsíců v novém francouzském sudu
- intenzivní a opulentní vůně tmavého ovoce, markantní mineralita v souladu s kouřovým aroma jemného dubu
- komplexní víno s dlouhou persistencí
- má plné tělo, nadprůměrný tanin, suché, s vůní dubu a tabáku, borůvek a povidel.
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno z vinice Sanchomartín a vince Pesquera de Duero
- víno z těchto lokalit je již samo o osobě s vyšším obsahem tanninu a markantní kyselinku
- víno má intenzivní červenou barvu, komplexní a elegantní aroma, od tónů květin až po vůni likéru
- je bohaté víno plného těla s vůní čokolády, vanilky, tmavého ovoce, s nádechem balzamica s likérovým závěrem
- víno zraje 18 měsíců v nových barikových sudech
- produkce je do 3000 lahví ročně