Stránka 9 z 13 -
155 položek celkem
560 Kč
Německo (Schloss Johannisberger, oblast Rheingau)
- jedno z nejprestižnějších vinařství v oblasti Rheingau, kde se víno na zámku Johannisberg pěstuje již 1200 let a od roku 1720 se pěstuje pouze Ryzlink rýnský. Zde je kolébka jedné z nejstarších a nejkvalitnějších odrůd na světě.
- světle-žlutá barva se zelenými odstíny
- 15% leží v dubovém sudu 1200 L
- na patře se prezentuje opět jablko, doprovázené vyváženou sladkokyselou hrou
- Gelblack je ryzlink vhodný ke každodennímu pití, víno charakterizuje svěžest a nekomplikovanost
560 Kč
Německo (vinařství Oberhofer, oblast Pfalz)
- víno zrálo v nových barikových sudech minimálně 12 měsíců. Získalo ocenění GOLD AWC Vienna 2019.
- díky tomu má hezky strukturovanou tříslovinu, střední tělo
- v chuti nalezneme třešně, ostružiny, čokoládu, tóny vanilky, švestky, brusinky
- víno má rubínovou, později cihlovou barvu se světlejším okrajem
580 Kč
Německo (vinařství Gunderloch, oblast Rheinhessen)
- Výrazné víno s noblesní, ovocnou elegancí
- vyvážená souhra zdrženlivé ovocné sladkosti a filigránové kyselosti a suchá chuť
Terroir:
• z teras Nackenheim Rothenberg
• Pevná červená jílovitá břidlicová půda s velmi tenkou vrstvou zvětralé půdy.
590 Kč
Německo (vinařství Balthasar Ress, oblast Rheingau)
- ročník 2015 vyzrál do naprosto exkluzivního vína
- díky struktuře půdy, která zadržuje vodu v poměrně velkém množství a to i v suchých letech, je jistotou, že víno má vysoký obsah minerálních látek. To dává tomuto vínu velký potenciál zrání.
- toto víno je jednoznačně vínem pro speciální příležitost, proto ho doporučujeme konzumovat spíše jako digestive po jídle
630 Kč
Německo (vinařství Balthasar Ress, oblast Rheingau)
- Lage Engelmansberg má jihovýchodní polohu v centru Rheingau
- půda je v lehce svažitém terénu s dostatkem vláhy, proto tato vinice dává bohatá minerální vína
- víno má citornově-žlutou barvu s lehkými zelenými odlesky
- ve vůní poznáme aroma citronové trávy, pepře a také chuť je po citrusech, litschi a závěr podtrhne zelené jablko
- v závěru je příjemná kyselinka
- na začátku je víno velmi svěží, ale díky krásně strukturované kyselině a mineralitě má potenciál zrání