Druhy vína, Strana 7
Stránka 7 z 24 -
281 položek celkem
350 Kč
Německo (vinařství Schloss Lieser, vinařská oblast Mosel)
- klasický, suchý ryzlink s vinic střední Mosely
- prezentuje se jako víno vysoké kvality
- svěží, aromatický ryzlink
- vyrostlo na břidličném podloží
- "rukopis tohoto vína je zrcadlem našeho vinařství"
pozn. vynikající poměr cena = výkon
350 Kč
Německo (vinařství Gunderloch, oblast Rheinhessen)
- Vyznačuje se typickou mineralitou červené jílové břidlice a ovocnou elegancí našich svahů poblíž Rýna
- Typická vůně ryzlinku po citrusových plodech a žlutých peckovinách
Terroir:
• Pěstováno ve třech top lokalitách Nackenheim Rothenberg, Nierstein Pettenthal a Nierstein Hipping
350 Kč
Německo (vinařství Reichsrat von Buhl, vinařská oblast Pfalz)
- Hrozny pro tento ryzlink pocházejí z různých vinic v okolí Deidesheimu, Forstu, Wachenheimu, Ruppertsbergu, Niederkirchenu a Friedelsheimu
- Víno je klasický zástupce každého ročníku, vizitka vinařství i dokonalé vyobrazení Mittelhaardt se všemi jeho aspekty.
- Dokonalá symbióza mezi kořeněnými místy kolem Forstu a ovocnými místy kolem Deidesheimu
- Zvláště ve velmi mladém stadiu jsou vína doslova svůdně aromatické. Souhra kyselinového, ovocného a minerálního charakteru v ústech je příjemně lákavá.
370 Kč
Španělsko (vinařství Alceňo, vinařská oblast Murcia)
- Hluboké a elegantní víno, především z nejstarších vinic původní odrůdy Monastrell, zrající 12 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech
- fialově červená barva s fialovým okrajem, dobrá intenzita vůně s červeným ovocem, mentolem a fialkami.
- středně plné, chutné a s velmi příjemnými ovocnými vjemy, vyváženou kyselinkou a dobrou perzistencí
380 Kč
Itálie (vinařství Comelli, oblast Friuli)
- suché, bílé víno
- víno má plné tělo, podporované lehkou kyselinkou
- chuť po zralém plodu meruňky a broskve s elegantním závěrem
- hrozny jsou umístěny v nádržích z nerezové oceli po dobu 24 hodin při nízké teplotě před jemným rozdrcením. Po rozdrcení se pak podrobí dekantaci po dobu 8-12 hodin, po které začíná fermentace při kontrolované teplotě (16-18 ° C). Část vína Malvasie je ve francouzském sudu po dobu 6 měsíců.