Červená vína, Strana 6
Francie (Vinařství Domanie Simon Bize & Fils, oblast Burgundsko)
- vinice se vysazovaly postupně v letech 1939, 1949 a 1954, směrem na jih od jihovýchodu
- 1,90 hektarů, slín a vápence tvoří půdu těchto strmých svahů. Aux Vergelesses se vyznačuje vysokou expozicí slunce a větru, aby vytvořil skutečně výjimečná vína. Pinot noir se v této tradičně založené vinici založené na chardonnay dobře vyvíjí a čerpá energii, minerálnost a bohatství z velmi konkrétní půdy.
- vína jsou komplexní, výrazná, energická na patře a nádherně aromatická
Francie (Vinařství Domanie Simon Bize & Fils, oblast Burgundsko)
- Vinice vysazené v letech 1968 a 1978
- 0,80 hektaru na jílovitých a vápencových půdách. Vysoko na kopci se tento pozemek orientovaný na jih dívá na vesnici Savigny. hráněno před větry vanoucími ze severu, Les Talmettes poskytuje charakteristicky měkčí víno než víno „dvojče“ Les Vergelesses.
Itálie (vinařská oblast Toskánsko, vinařství Pinino)
- „Skvělý Pino“, „PINONE“, je pojmenován po dlouhém pětiletém povinném procesu stárnutí vína. Riserva zraje ve velkých dubových sudech a vyrábí se pouze z vynikajících ročníků
- perfektní víno pro zvláštní příležitosti nebo pro uchování ve sklepě pro budoucí generace
- intenzivní rubínově červená barva se sklonem ke granátově červené, po stárnutí s oranžovými reflexy
- intenzivní svěží vůně třešní a malin v mladém věku s výrazným taninem, s rostoucím věkem vyhlazování, elegantní, plné a dlouhé zakončení
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno
- z 85-let starých vinic z oblasti Valderramiro
- sbírá se poze 2,5 tuny z hektaru
- produkce je do 7000 lahví za rok
- maceruje se 18 měsíců v novém francouzském sudu
- intenzivní a opulentní vůně tmavého ovoce, markantní mineralita v souladu s kouřovým aroma jemného dubu
- komplexní víno s dlouhou persistencí
- má plné tělo, nadprůměrný tanin, suché, s vůní dubu a tabáku, borůvek a povidel.
Itálie (vinařství Girlan, oblast Alto Adige)
- suché, červené víno
- barva: intenzivní rubínově červená,
- vůně: zralého ovoce, třešně a višně, lesní plody, maliny a lehké marcipánové tóny
- chuť: elegantní a rafinovaný, velmi pronikavý, s dobrou kyselostí a kořením
- víno má jemné a vyvážené třísloviny
- zraje 20 měsíců v dubových sudech a poté ještě 18 měsíců v láhvi
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno z vinice Sanchomartín a vince Pesquera de Duero
- víno z těchto lokalit je již samo o osobě s vyšším obsahem tanninu a markantní kyselinku
- víno má intenzivní červenou barvu, komplexní a elegantní aroma, od tónů květin až po vůni likéru
- je bohaté víno plného těla s vůní čokolády, vanilky, tmavého ovoce, s nádechem balzamica s likérovým závěrem
- víno zraje 18 měsíců v nových barikových sudech
- produkce je do 3000 lahví ročně