Červená vína, Strana 4
Stránka 4 z 6 -
68 položek celkem
490 Kč
Německo (vinařství Oberhofer, oblast Pfalz)
- cuvée … obsahuje Cabernet Dorsa, Cabernet Mitos, Gamay a Regent. Jedná se o zastoupení čtyř charakteristicky silných odrůd, které v této kombinaci vytvoří harmonické spojení
- silný druh vína s jadrný taninem velmi suchého charakteru
- ovocná příchuť a koření
550 Kč
Španělsko, (vinařství Cepa 21, oblast Ribera del Duero)
- víno s kořeny zasazenými do nejautentičtější vinařské tradice Ribera del Duero, ale s inovativním posláním. Vyrobeno z hroznů z ideální enklávy, kde se vystavení, podnebí a půda spojují a vytvářejí odrůdu Tempranillo vynikající kvality
- tmavě třešňově červená barva s rubínovými okraji, toto víno je na nose intenzivní a ovocné, se svěžestí ročníku, ale se složitostí a elegancí značky. Je jemný a strukturovaný v ústech a znovu připomíná zralé černé plody. Dochuť je dlouhá a vytrvalá
- Půda: vápno-jílovitá-kamenitá
550 Kč
Francie (Vinařství LES VIGNOBLES DIGNAC, oblast Bordeux, Saint Émilion, Pomerol)
- intenzivní třešňová barva s fialovými odlesky
- velmi hezké Cuvéé, kde hlavní složkou je Merlot
- elegantní a harmonická chuť Merlotu doplněna tříslovinou z Cabernetů
- kulaté víno s ovociým závěrem s lehkou tříslovinou
550 Kč
Španělsko, (vinařství Alceńo, vinařská oblast Murcia)
- z výběru nejlepších hroznů Monastrell, Syrah, Tempranillo a Garnacha tintorera
- vysoce intenzivní barva - granátově červená s fialovým okrajem
- ve vůni vyniká koření, pražené a balzamikové tóny s nádechem středomořského lesa. Na patře je kulaté, široké, velmi dobrá struktura a velmi dlouhá a příjemná dochuť
- 18 měsíců v barikovém sudu
- doporučuje se pít mezi 16 a 18 °C
550 Kč
Itálie (vinařství Alberto Ravazzi, oblast Super Toscana)
- červené, suché víno z oblasti San Casciano dei Bagni, Siena
- víno zraje 36 měsíců v dubovém sudu
- víno má intenzivní rubínovou barvu, na okraji mírně granátová
- komplexním aroma s kořenitými tóny s převahou skořice a vanilky
- harmonické víno, plné chuti
560 Kč
Německo (vinařství Oberhofer, oblast Pfalz)
- víno zrálo v nových barikových sudech minimálně 12 měsíců. Získalo ocenění GOLD AWC Vienna 2019.
- díky tomu má hezky strukturovanou tříslovinu, střední tělo
- v chuti nalezneme třešně, ostružiny, čokoládu, tóny vanilky, švestky, brusinky
- víno má rubínovou, později cihlovou barvu se světlejším okrajem
590 Kč
Španělsko, oblast Ribera del Duero
Rodinné vinařství Emilio Moro vyrábí víno již po 3 generace, jejichž základní filozofií je tradice, inovace a zodpovědnost k přírodě a zákazníkům.
Španělská oblast Ribera del Duero je dostatečným předpokladem pro vznik hodnotných vín. A právě taková jsou vína z vinařství Emilio Moro.
- červené, suché víno z vinice Rendeja, které se vyrábí od roku 1938
- je středně plného těla, suché, s vyšším obsahem taninu a kyselin
- víno zrálo v sudu z amerického dubu po dobu 12 měsíců
- ve víně můžeme rozeznat tabáku a tmavého ovoce